Блъснаха възрастен мъж на пешеходна пътека в Русе

0
Инцидентът е станал на печално известната вече „зебра“ на ул.“Потсдам“
Инцидентът е станал на печално известната вече „зебра“ на ул.“Потсдам“ Видео: Русе Медиа

Възрастен мъж бе блъснат днес преди обед на пешеходна пътека в Русе.

Инцидентът е станал на печално известната вече „зебра“ на ул.“Потсдам“, която е преди кръговото кръстовище на Млечна кухня.

Лек автомобил „Хонда“ се е движил от кръговото към Зеленчуковата борса, когато е блъснал възрастния мъж на пешеходната пътека. Очевидци разказаха, че са чули удар, след което са се обадили на тел.112. Екип на „Спешна помощ“ е прегледал на място мъжа на видима възраст около 70 години и го е отвел в болница за изследвания. Пострадалият е получил травма на главата, но е бил в съзнание и адекватен, информира Русе Медиа.

Водачът на автомобила обясни, че е карал с около 40-50 км, огледал се е специално за пешеходци преди пътеката, но възрастният мъж го е изненадал с появата си и не е успял да реагира. Заради разликата в светлината, тъй като пешеходната пътека е била в сянка, твърде късно е видял пешеходеца на платното.

Хората от квартала споделят, че на това място са зачестили случаите с ударени пешеходци, които пресичат по правилата, а колите им отнемат предимството. Казват, че преминават оттам със страх, когато отиват до търговските обекти в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари