Млада шофьорка блъсна момиче на пешеходна пътека в Хасково

0
Според очевидци, осмокласничката е пресичала на червен светофар, когато е била ударена от кола
Според очевидци, осмокласничката е пресичала на червен светофар, когато е била ударена от кола Снимка: Dunavmost

Според очевидци, осмокласничката е пресичала на червен светофар, когато е била ударена от кола

Момиче беше блъснато този следобед на светофара срещу училище „Иван Рилски“ на бул. "Раковски" в Хасково. Ударено е от млада водачка с Форд. Свидетели от автомобилите след колата и минувачи обясниха, че Форд-ът е преминавал през пешеходната пътека при зелена секция на светофара. Момичето се е появило с тумба младежи и е пресякло на червено.

17-годишните Мартин Павлов от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство и Александър Кърджалиев от Механотехникума са сред първите, които се притичват на помощ на пострадалата. Те са на автобусната спирка и чакат инструктора им да дойде с учебната кола, когато чуват звук от удара, а след това и женски писъци. Насочват се към светофара и виждат краката на човек изпод колата, а шофьорката да вика за помощ.

„Разкрещяхме се, започнахме да търсим помощ и няколко души и дойдоха, вдигнахме колата и успяхме до някъде да освободим момичето, което движеше краката си. Видяхме, че е живо“, разказваха двете момчета. На помощ всъщност им се притичват жени от „Екопрогрес“, които в този момент почистват в района. Жените обясниха, че са чупили с ръце предната броня на автомобила, докато момчетата вдигали колата, за ад могат да измъкнат пострадалото момиче. То беше откарано с линейка в болницата. Не е ясно все още какво е състоянието му, пише Haskovo.NET.

По-късно се разбра, че удареното момиче е осмокласничка от Спортното училище в Хасково. Тя е хандбалистка и се е връщала от състезание, когато се случва инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари