Бивш шеф от МВР - Русе застава пред съда в понеделник

1
Ваньо Димитров иска по-леко наказание
Ваньо Димитров иска по-леко наказание

Бивш криминалист от Първо РУ на МВР -Русе, уличен в изнасяне на тайни към наркодилъри, се изправя на подсъдимата скамейка в Апелативния съд в Търново в понеделник.

През ноември м.г. 49-годишния Ваньо Димитров бил признат за виновен по три отделни обвинения и получил 3 години затвор от Окръжния съд в Русе.

Димитров е осъден, че на 16 и 17 ноември 2016 г.в условията на продължавано престъпление – на два пъти, като служител в Първо РУ на МВРРусе на длъжност Разузнавач V степен, Група „Противодействие на Криминалната престъпност“, Сектор „Криминална полиция“, разгласил информация, представляваща държавна тайна.

А именно план относно провеждане на действия по разследването по прокурорска преписка на ОП-Русе, класифициран с гриф за сигурност „Поверително“ и свързаните с него оперативно-издирвателни мероприятия. Полицаят съобщил на сочения за тартор на наркогрупата Мартин Иванов за извършваните действия и лица по плана и ОИМ, която информация му станала известна по служба.

Подсъдимият е бил признат за виновен и в това, че през период от над 3 месеца в края на 2016г. предоставил на Мартин Иванов сведения, чието разгласяване е забранено със закон. Той издал информация, съдържаща се в интегрирана информационна система "Справки" на МВР, която се отнасяла до две лица, а именно - адресна регистрация, както и данни от АИС КАТ - регистрация на МПС и техните собственици.

Ваньо Димитров бил признат за виновен и за незаконно държане на боеприпаси - 56 броя пистолетни патрони, калибър 9х18 мм, без да има надлежно разрешение за това.

Делото в Апелативен съд - Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура - Русе и жалба от защитника на подсъдимия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари