Никола Стоянов: Ще заведа гражданско дело

2
Полицаите трябва да понесат персонална отговорност, заяви русенският бизнесмен
Полицаите трябва да понесат персонална отговорност, заяви русенският бизнесмен Видео: NOVA

Арестуван участник в спасяването на кръста на Богоявление осъди МВР за неправомерни действия.

Никола Стоянов от Русе бе един от участниците в ритуала на Йордановден. Малко след като излезе от водата той бе задържан. Мотивите за ареста от МВР обясниха с факта, че Стоянов не е бил в списъка на участниците,  които да скачат за кръста, не е преминал медицински преглед и лъхал на алкохол. Употребата на сила се наложила, защото мъжът оказал съпротива при ареста.

От кадрите се вижда как въпреки, че мъжът обяснява, че ще последва униформените, те извиват ръцете му и го свалят на земята. Задържаният отново повтаря, че ще тръгне с тях и ще им представи лична карта. Докато го водят към патрулната  кола Никола Стоянов повтаря, че  не усеща ръцете си, защото били усукани от белезниците.

Месец по-късно Районният съд в Русе излезе със становище, че задържането е било неправомерно и постанови МВР да плати разноските по делото, които са 500 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Руска
    Случката от 6.01 не ме касае, но този човек пречи на хората в парка с неговия влак. Крайно време е да го спрат. Поведението му е неприемливо.
  • 9
    7
    вкр
    В кадрите се вижда как едно гаменче с качулка дърпа униформен служител,при изпълнение на служебни задължения. Чудя се на полицаите защо не го закопчаха и него за хулиганство, нападение в гръб на служител на МВР.. Син на задържания, такова възпитания получава! А въпросния Никола е един провокатор, бизнесмен с задължения,чуди се от къде да изкара някой лев като завежда дела. Полицаите са с ограничени права, затова държавата ни е на този хал, слагат белезници при крайна необходимост, а случаят е такъв, този гражданин се държи арогантно, не изпълнява полицейско разпореждане, блъска се дърпа се със служителите на реда, ако се беше кротнал щеше да мълчи, да върви мирно до тях, да си покаже личната карта и да се установи дали има нарушение на реда.
  • 7
    6
    русенка
    Този човек няма ли накрая да си намери майстора. Подлудиха със сина си един куп училища.. Постоянно провокира органите на реда и други обществени организации. Няма ли някой добър психиатър да му постави най-накрая диагноза и да почнат да го лекуват ефективно.Писна ни от неговите изстъпления и простотии
  • -5
    5
    лелъо Теменужке, замълчи
    да не ти припомним сагата със сина ти, психическото му здраве, едни извършени престъпления и зависимостта ти в тая връзка с прокуратура и полиция! Айде моля те замълчи! Никола може да е прекалено импулсивен, но не е с робско мислене!
  • 6
    4
    888
    Карай си влакчето и му надувай свирката.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари