Лекар от Русе отива на съд за смърт на пациент

5
57-годишен общопрактикуващ лекар е обвинен за причинена по немарливост смърт на пациент
57-годишен общопрактикуващ лекар е обвинен за причинена по немарливост смърт на пациент

57-годишен общопрактикуващ лекар от Русе се изправя отново пред Апелативния съд във Велико Търново по обвинение за причинена по немарливост смърт на пациент преди 5 години.

През 2015 г. Окръжният съд в Русе признал подсъдимия Борислав Т. Т. за виновен, в това, че в периода 10.09.2012-12.09.2012 г. лекувал Д. И. Д. от Русе, но поради немарливо изпълнение на лекарската професия, 57-годишният мъж починал 5 дни по-късно, пише 24 часа.

Докторът е осъден на 3 години условно, с изпитателен срок от 4 години, през което време е длъжен да работи или учи при обективна възможност за това, като възлага грижите за осъдения на РУ на МВР по местоживеене. Със същата присъда, подсъдимият е лишен от право да упражнява лекарска професия за срок от 4 години.

Присъдата била атакувана от прокуратурата и от защитника на лекаря. Апелативният съд във Велико Търново намалил наложеното наказание на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода и намалил срока за лишаване от право за упражняване на лекарска професия на 1 година и 6 месеца.

Делото стигнало до ВКС, където е било образувано касационно дело. Върховните магистрати отменили решението на втората инстанция и върнали делото за разглеждане от друг състав на Апелативен съд - Велико Търново.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари