Бисер Петков изпълнява поръчението на Борисов

0
Светлана Ангелова му помага
Светлана Ангелова му помага Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Социалният министър Бисер Петков продължава да изпълнява поръчението на премиера Борисов и "сутрин, обед и вечер" да обяснява, че няма стратегия за детето.

В услуга на това депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова зададе парламентарен въпрос към министъра в пленарна зала.

"Проектът на национална стратегия е оттеглен за преработка още на 25 април. След като се успокоят страстите, надявам се, че ще има съответно волята и готовността на различните институтиции, на представителите на гражданското общество да се води дебат за бъдещето на политиките за децата", обясни Петков в парламента. "Вероятно има еволюция на различни виждания, тъй като проектът на Национална стратегия беше подкрепен от омбудсмана при обществените обсъждания. Явно нашата преценка, нашето виждане след като станахме свидетели на такъв мащабен протест и съпротива в социалните мрежи, налага този проект да бъде преработен, преоценен“, допълни министърът, цитиран от "Фокус".

Петков констатира, че дискусията около стратегията е била опорочена и увери, че се стреми да отговаря на всички претенции и упреци в социалните мрежи. "Никой няма да отнема деца от родителите им при фалшиви сигнали", увери той. И напомни, че от 2003 г. в закона за закрила на детето има текст, че „лице, на което стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжно незабавно да уведоми дирекция „Социално подпомагане“. "Не само няма стратегия за детето 2019-2030 г., но към момента няма и актуален проект на такъв документ, който да бъде обект на обществено обсъждане", заяви още веднъж министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари