Биляна Дудова е спортист на годината в Русе

1

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов награди Радослав Атанасов, който беше избран за най-добър треньор през изминалата 2019-та година по време на състоялата се днес церемония по връчване на призовете „Спортист на годината“.

„Пожелавам Ви успех и през настоящата година! Продължавайте да надграждате постигнатото!“ заяви Свилен Иванов.

Веднага след това той поздрави и увери в категоричната си подкрепа избраната за пореден път за спортист на годината Биляна Дудова. Припомняме, че тя многократно е прославяла името на България на международната спортна сцена, а също така е световен вицешампион и трикратен европейски шампион по свободна борба.

Втората и третата позиция бяха отредени за вдигането на тежести, съответно за Ангел Русев и Стилян Гроздев. На 4-то и 5-то място бяха класирани боксьорката Севда Асенова и състезателката по борба Сезен Белберова. Състезателката по бокс Габриела Димитрова и леко атлетката Инна Ефтимова станаха съответно шести и седми, а на осмо място се класира боксьорът Радослав Росинов. Деветото място отиде при състезателките по кану-каяк Даниела Недева и Александра Гришина, а волейболистът Данаил Милушев завоюва десетото място.

За най-добър приложник отново беше избрана Никол Павлова, която се занимава изключително активно с авимоделизъм.

Всички те бяха удостоени с кристален знак, грамота и парична награда от Община Русе.

Специални награди бяха връчени на лекоатлета от клуб „Дунав“ Християн Стоянов, който е световен шампион за параолимпийци в бягането на 1500 метра, както и на Баскетболен клуб „Дунав 2016“, чийто момичета до 12-годишна възраст са станали републикански шампиони през изминалата година.

За 20-и пореден път бяха връчени и статуетките „Спортен Олимп" от името на почетния председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и спортист номер 1 на Русе за 20 век, като те бяха за избрания най-добър спортист и треньор.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха и изпълненията на Мариана Петрова и Никола Желязков от детска вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство, които изпълниха съответно „Ти можеш да бъдеш всичко“ и „Заедно“.

На церемонията присъстваха още кметът на община Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, общински съветници и представители на институции на държавната и местна власт, както и главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари