Белгия ще забрани рекламите за хазартни игри от 1 юли

5
На по-късен етап подобна забрана ще бъде наложена и на рекламите по стадионите
На по-късен етап подобна забрана ще бъде наложена и на рекламите по стадионите

По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще бъдат забранени по телевизията, радиото, кината, списанията, вестниците, на обществени места, както и по уебсайтове и в социалните медии

Белгийското правителство реши да наложи от 1 юли забрана за рекламата на хазарта на множество платформи в опит да намали пристрастяването и натрупването на дългове, предаде Ройтерс. На по-късен етап подобна забрана ще бъде наложена и на рекламите по стадионите.

"Правителството е дълбоко загрижено за въздействието на рекламата на хазарта върху обществото", заяви министърът на правосъдието Винсент ван Куикенборне. "А за всички онези, които искат да се отърват от хазартната си зависимост, това цунами от реклами е допълнителен проблем", допълни той, цитиран от БТА.

По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще бъдат забранени по телевизията, радиото, кината, списанията, вестниците, на обществени места, както и по уебсайтове и в социалните медии.

От 1 януари 2025 г. забраната ще важи и за стадионите, а от 1 януари 2028 г. компании от хазартния бизнес няма да могат да бъдат спонсори на професионални спортни клубове.

Правителството посочва, че забраната идва след проучвания, показващи, че рекламите засилват хазартната зависимост и водят до натрупване на дългове. Новите правила освен това предвиждат разходите за спонсорство вече да не бъдат приспадани от данъците, дължими от хазартните компании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Бивш фен
    А тука почти всички отборчета в жалкото първенство носят на екипа си някой "бет" надпис...
  • 3
    1
    Човек
    Браво, това е Държава. Нашата Мафиотизирана даже слугува на тази престъпнат, отвратителна мръсотия хазарт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари