Депутатите отказаха да налагат забрани върху рекламите за хазарт

0
Парламентът отхвърли законопроекта на "Възраждане" за изменение и допълнение на Закона за хазарта
Парламентът отхвърли законопроекта на "Възраждане" за изменение и допълнение на Закона за хазарта Снимка: Народно събрание

Парламентът отхвърли законопроекта на "Възраждане" за изменение и допълнение на Закона за хазарта

При гласуването 67 бяха "за" (бел. ред. - 7 от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП, ИТН и Радостин Василев), 29 бяха против, а 79 се въздържаха, предаде "Фокус".

От "Възраждане" предлагаха да се наложи цялостна забрана на рекламите за хазарт, освен ако те не се отнасят до "Българският спортен тотализатор" и по сградите, където са разположени игралните зали. В мотивите към текстовете бе записано, че една от най-засегнатите групи от рекламите за хазарт са малолетните, които по закон не можело да бъдат обект на такива, според тях обаче имало много вратички за това.

Друга съществена промяна, която от "Възраждане" предлагаха, е СЕМ и Регионалните здравни инспекции да следят за разпространението на рекламите за хазарт и да ги ограничават. Към момента тази контролна дейност законово е възложена на НАП.

"Възраждане" настояваха и за промяна в ставките за хазарта. От четвъртата политическа сила предлагаха вместо фиксирана сума, ставката да е процент от стойността на направените залози, като процентът се променя според вида на играта и техническото средство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари