Банковите такси пак поскъпнаха

0

Таксите за превод на пари на гише в банката удариха нов рекорд

Това вече струва между 5 и 10 лева, пише Труд

Операция струва между 5 и 10 лева. Тарифите за операции на каса скачат непрекъснато и ще растат и за в бъдеще. Кратка справка в съобщенията на банките показва, че най-солено излизат именно най-масово използваните услуги – теглене на суми на каса, нареждане на превод и т.н.

С повишаването на банковите такси клиентите на банките все по-често търсят варианти, с които да понижат разходите, които заплащат във връзка с изпълнение на стандартни банкови операции – като преводи.

Стандартните банкови операции, извършвани в клоновата банкова мрежа (теглене на суми на каса, нареждане на превод и др.) бяха сред таксите, които са с най-високи повишения. По всичко личи, че банковите институции предприеха отдавна отлагани мерки, целящи дигитализация на предлаганите услуги и ограничаване на операции, извършвани в клонова мрежа. Началото беше поставено с кризата на Covid-19 и продължава да бъдат полагани сериозни усилия в това направление. Съвсем скоро беше въведена услугата превод на суми, които се извършват през SIM карта на мобилен оператор.

Клиентите все повече използват алтернативните канали за извършване на стандартни банкови операции, като самите банки отчитат ръст между 50% и 70% в разплащанията, извършени през дигиталните канали.

Както е видно от таблицата, която е извадка от тарифите на банките за физически лица, вътрешнобанковите преводи между отделни сметки на един и същ клиент е без такса. При превод в същата банка, иницииран през Интернет банкирането, между сметки на отделни клиенти, таксата средно е 0.50 лв.

По-често използваната опция при извършване на разплащания от своя страна – такса за междубанков превод, извършена през Интернет банкирането, е между 0.5 лв. и 1.00 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    русенец
    Надали има раумен чомек все още ползващ "услугите" на ДСК. Най-грабителската банка, която ако може ще взема такса и за това, че дишаме въздух. Но от унгарци какво да очакваме, те си имат Орбан.
  • 3
    1
    ДСК
    ДСК вземат на вътрешните преводи ,още по алчни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари