България е най-евтината дестинация за лятна почивка в Европа

0
Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка
Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка

България е начело на списъка на най-евтините дестинации за лятна почивка в Европа, изготвен от британската пощенска служба. Това предаде британският Daily Mail. Данните са изготвени на базата на въображаема кошница с типични за ваканцията покупки. 

България може и да не е най-популярното място, което ви идва на ума за лятна почивка, но това може да се промени, след като тя бе обявена за най-евтина дестинация в Европа, обяснява вестникът. 

Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка, показват резултатите от проучаването „Барометър за цените на почивките“, което пощенската служба изготвя всяка година. 

„Най-популярният курорт на България Слънчев бряг е пълно копие на тези в Испания и Гърция“, пише още Daily Mail. "Той е един от 13 горещи точки в Европа, където вашите пари ще имат по-голяма стойност това лято, до голяма степен благодарение на най-ниско ниво на валутните курсове и по-високата инфлация в някои страни," допълва вестнитък.

Въображаемата кошница с десет основни продукта за почивка в България струва 37,39 лири стерлинги, което е с 13,6% по-малко от миналата година. България е най-евтината дестинация за сутрешно кафе, хубава вечеря или студен коктейл.

Второто място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 лири, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. 

В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21,4% спрямо миналата година до 65,70 лири стерлинги.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари