Българин в Харков: Бих се върнал в България, но засега е невъзможно

0
Михаил Станчев разказва какво е положението във втория по големина град в Украйна
Михаил Станчев разказва какво е положението във втория по големина град в Украйна Видео: NOVA

Има опасност от блокада​, споделя Михаил Станчев

"По последна информация руските войски почти се доближиха до Харков, цяла нощ имаше боеве, но нямаше бомбардировки. Вървят наземни операции. Кметът каза, че има опасност за блокада на Харков. Бих се върнал в България, но засега е невъзможно". Това заяви преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев за "Твоят ден".

Той потвърди, че има взривове на жилищни блокове в Киев. "Редица градове вече са блокирани. Основните руски части тръгнаха с танкове за Киев", споделя той.

Според него вчера след обяд градът е бил празен. "Сутринта имаше големи опашки и изкупуваха всичко. Хората са се скрили в метрото като бомбоубежище. Частните бензиностанции вдигат цените - до 40 гривни (над 1 евро)", обясни проф. Станчев. И допълни, че всички са наясно, че Украйна е "1 на 1" срещу Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари