Асен Василев съди Тошко Йорданов за клевета

0
Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд, отсече бившият финансов министър
Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд, отсече бившият финансов министър Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър Асен Василев съди зам. председателя на “Има такъв народ” Тошко Йорданов заради твърдението му, че Василев е откраднал интелектуална собственост.

"Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с "Има такъв народ" и да направим нещо смислено за България", заяви Василев пред Нова Нюз. Той не уточни за каква сума е искът.

В края на юли депутатът от "Има такъв народ" заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това, припомня в.Сега.

Според Йорданов Асен Василев е работил като изпълнителен директор на фирмата Lesno.com, която се е занимавала с продажба на самолетни билети. Заради лошо управление инвеститор, който дотогава е вложил милиони в компанията се оттегля през 2009 г., а Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца по-късно го изисква обратно, като по този начин я фалира. С програмистите от фирмата Василев основава друга, която започва да развива абсолютно същата дейност като предната.

Това е довело до съдебни дела в Амстердам, Лондон и САЩ. "В процеса на делото, което се води в Лондон, съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт на Everbread на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. Адвокатите на Василев в Лондон постигат извънсъдебно споразумение за обезщетение в размер на няколко милиона долара, като признават факта на откраднатата интелектуална собственост", каза зам.-шефът на ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари