Асен Василев: Надявам се, че няма да ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”

1
ПП отговориха на новия финансов министър Людмила Петкова
ПП отговориха на новия финансов министър Людмила Петкова Снимка: ПП

ПП отговориха на новия финансов министър Людмила Петкова

От „Продължаваме промяната“ (ПП) излязоха с позиция по повод изявлението на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова за размера на фискалния резерв. Резервът в края на март е 9,9 млрд. лева, се посочва в позицията, изпратена от пресцентъра на партията, предаде БТА.

В началото на април са били направени големи плащания, като 1,6 млрд. лева към Българския енергиен холдинг (БЕХ) за дълга на "Топлофикация – София", както и 1,5 млрд. лева за изплащането на пенсиите за април.

Очакваните данъчни приходи през април са 3,9 млрд. лв., като датите за тях са на 14 април - данък добавена стойност, и след 25 април - данък върху доходите на физическите лица и осигуровки. Заради тази цикличност резервът се мери винаги към края на месеца, се посочва в позицията на ПП. Така че в края на април се очаква фискалният резерв да е пак над 9 млрд. лв., допълват от формацията.

Трудно ми е да повярвам, че г-жа Петкова, която също получава ежедневните справки от дирекция “Държавно Съкровище”, не знае тези факти. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”, заяви съпредседателят на ПП и бивш министър на финансите Асен Василев.

По-рано днес служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова съобщи пред журналисти, че по данни на БНБ фискалният резерв към 8 април е 6,689 млрд. лева. Беше казано, че към 29 март фискалният резерв е бил 9,9 млрд. лева, каза Петкова по повод дадената по-рано днес пресконференция, заедно с Асен Василев. От парите във фискалния резерв 4 млрд. са във т. нар. Сребърен фонд. 1,6 млрд. лева бяха предоставени по придобиване на вземанията от "Топлофикация София" от "Булгаргаз", каза Петкова на въпрос къде са сумите от разликата между 9,9 и 6,7 млрд. лева. За останалите разходи е нужен по-подробен анализ и може би в началото на следващата седмица ще ви уведомя и за политиката на МФ за дълга на държавата, каза Петкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    До 6
    Нещо си се възпалил, ПеПеруго, да не е страничен ефект от хапчетата ти за смяна на пола ?
  • 0
    7
    До 2
    Да ти ЕПМ на тебе, ПеПеруго нещастна както и на ококорения имотен измамник от статията. ППДБЛГБТ отрепките трябва да бъдат изринати завинаги за да стане България нормална държава!
  • 4
    6
    До 4
    Продължаваш да ми крадеш псевдониmа, боклук долен кумунярски! ДГД, боклук! Анадънму! ;)
  • -2
    5
    ||||||
    Българското общество с години е облъчвано да стане русофобско и това е щедро заплащано от сащ чрез внедряване на цру агенти в България и чрез фондациите им в България. Но покрай тази политика на агресия на сащ и на превъзпитаване - доведе до това, че агресорите от сащ направиха българите българофоби. Българското общество е християнско и трябва да се бори срещу извращенията на господарите си - атлантиците от сащ. Атлантизмът е извращението на човечеството. Колкото по-скоро отхвърлим атлантизма и американците от България и прекратим дипломацията с джо байдонистите и обществото осъзнае, че най-голямото зло на планетата е сащ, толкова по-скоро България би могла да се възстанови. Дотогава България ще продължи да бъде управлявана от американските посланици, които видимо унощожават България! Българският антиелит е отгледан от сащ. Зад всяко лошо нещо в България стои сащ и именно сащ унищожават България!
  • 0
    4
    плюс минус
    Още от началото на демокрацията започнаха да крадат народа Той, народът, беше поокраден и по времето на соца, ама сега кражбите бяха и са още като тайфуни с мръсни имена.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари