Арестуваха кмета на един от най-разрушените градове в Турция

2
Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ е бил арестуван от полицията в рамките на водено разследване
Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ е бил арестуван от полицията в рамките на водено разследване

Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ е бил арестуван от полицията в рамките на водено разследване

Турската полиция е задържала кмета на град Нурдагъ, Южна Турция, едно от най-пострадалите места от земетресенията на 6 февруари, съобщиха турски медии, цитирана от БТА.

Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ, окръг Измир, от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), е бил арестуван от полицията в рамките на водено разследване.

Заповед за ареста на кмета е била издадена във връзка с разследването на Републиканската прокуратура в Ислахийе на големите разрушения, предизвикани от трусовете на 6 февруари, пише в електронното си издание в. "Джумхурийет".

В рамките на разследването е арестуван и членът на общинския съвет на управляващата ПСР Юнус Кая, който е собственик на строителна фирма, чиито сгради се срутиха при земетресенията.

Най-малко 184 души са задържани досега в Турция заради предполагаема небрежност, свързана със срутените сгради при опустошителните земетресения в южната част на страната, съобщи днес министърът на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от ДПА. Сред задържаните има и строителни предприемачи.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия. Над 50 000 са вече жертвите на земетресенията с епицентър в окръг Кахраманмараш в двете страни.

Двата големи труса на 6 февруари бяха последвани от близо 10 000 вторични труса. Земетресенията повредиха над 173 000 сгради и оставиха без дом близо два милиона души, показват правителствените данни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Емо
    Арестувайте Ердоган и Башар,те са виновни!Убийци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари