В Турция задържаха шестима души, заподозрени за връзки с китайското разузнаване

1
Продължава издирването на още един заподозрян
Продължава издирването на още един заподозрян

Продължава издирването на още един заподозрян

Турската полиция е задържала днес шестима души, заподозрени за извършване на дейност в полза на китайското разузнаване, това съобщи опозиционният в. "Джумхурийет", позовавайки се на източници от турската полиция, предава БТА.

Операцията е проведена тази сутрин в Истанбул. Наред с арестуваните шест лица продължава издирването на още един заподозрян.

Според твърденията, задържаните са събирали информация за намиращите се по това време в Турция жители на Синдзян, автономен регион в западната част на Китай.

Уйгурският автономен район е обитаван от едно от най-многобройните национални малцинства на Китайската народна република – уйгурите. Голяма част от тях изповядват исляма.

Според китайските власти в този регион действат сепаратистки групи, свързани с международни терористични групировки.

В Турция живее многобройна уйгурска общност, посочва още „Джумхуриет“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари