Арестът на Баневи идва след изтичането на всички давностни срокове?

1
Прокуратурата започва досъдебно производство за пране на пари, данъчни измами и присвояване
Прокуратурата започва досъдебно производство за пране на пари, данъчни измами и присвояване

Радан Кънев публикува в социалната мрежа коментар относно акцията срещу фамилия Баневи:

"Арестът на Баневи идва на деветата година и третия мандат на Борисов, в седмата, последна година от мандата на Цацаров и ... двадесетата година от приватизацията на “Полимери”. А и от редица сделки, непосредствено последвали приватизацията... Единственото обяснение е, че властите са изчаквали изтичането на всички възможни давностни срокове?"

Евгения и Николай Баневи бяха задържани в петък в Ница, Франция, въз основа на европейска заповед за арест, издадена по искане на българските власти, които същия ден обявиха, че се провежда акция, свързана с приватизирания завод "Полимери" - Девня.

Предприятието бе собственост на фамилията, но след това - продадено. Разследването започнало преди около 2 месеца, обяви зам. главният прокурор Иван Гешев.

По повод акцията главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата започва досъдебно производство за пране на пари, данъчни измами и присвояване.

През 2012 година заводът беше обявен в несъстоятелност. Последваха години на безстопанственост, белязани от аварии с опасни субстанции, изоставени на площадката на предприятието и милиони инвестирани от държавата, за да бъдат изнесени от страната, припомня БНР.

Миналата година след посещение в завода "Полимери", премиерът Бойко Борисов обяви приватизацията му за "разбойническа". Разказа, че е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата проверява приватизацията на завода. 

Радан Кънев припомня, че преди това - през 2009 г. Борисов съвсем не е така критичен - напротив тогава премиерът пратил телеграма  до юбиляра Банев, за да го поздрави. Нищо, че телеграми и по онова време не се пращаха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари