Единият от задържаните при акцията в Агенция "Митници" е в "Пирогов"

0
Марин Димитров се почувствал зле преди гледането на мярката му за неотклонение
Марин Димитров се почувствал зле преди гледането на мярката му за неотклонение Видео: NOVA

Марин Димитров се почувствал зле преди гледането на мярката му за неотклонение

Софийския градски съд се произнася дали задържаните служители на Агенция "Митници" да останат за постоянно в ареста, предава NOVA. Обвинението поиска най-тежката мярка - задържане под стража за шефа ѝ - Петя Банкова, както и за другите двама задържани.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров бившия шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство се е почувствал зле преди гледането на мярката му за неотклонение и е бил транспортиран до Пирогов. Неговата мярка за неотклонение няма да се гледа днес, другите двама Петя Банкова и Стефан Димитров се явиха в съда и на съдебното заседание беше даден ход. Все още няма информация какво е здравословното му състояние и какво е породило нуждата от спешна медицинска помощ. Заради това обаче заседанието се забави с над 1 час.

Тримата бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В ареста освен Банкова са двама баща и син - Марин и Стефан Димитрови. Първият е бивш директор на Агенцията по рибарство и аквакултури.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Точен
    Като мяташе кюфтета и ракий .с млади пичета нищо и няма .сега рязко болни . Абе има ли още не наяли се .богата държава сме .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари