"Арена Русе" е готова за изборите

1
Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната
Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната

Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната

Напълно завършена е подготовката на многофункционалната спортна залаАрена Русе” за предстоящия утре предсрочен парламентарен вот. Там ще се приемат протоколите от секционните избирателни комисии и ще става отчитането на изборните резултати.

В залата са предприети всички мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Осигурено е достатъчно голямо пространство и съответно са въведени всички необходими мерки за избягване на конфликтни ситуации и струпване на много хора на едно място. Разпределени са и функциите между компетентните институции.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната. Припомняме, че залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия, което се очаква да се случи в понеделник /3-и април/.

Предвидено е пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат от 11:45 часа и 16:45 часа в Кръгла зала на Община Русе. Ще бъде представена информация и за началото на изборния ден, а в 21:15 часа се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване.

Тя ще се проведе в „Арена Русе“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес. Възможна е промяна в обявените часове по-горе. Целта е те да бъдат максимално близко до момента, в който РИК получават данните и съответно биват обобщавани.

Изборния процес ще бъде следен и от няколко екипа на международни наблюдатели, сред които и на ОССЕ Служба за демократични институции и права на човека Мисия за наблюдение на избори в Република България.

По данни на РИК три екзитпола ще следят изборните резултати в региона. това са „Галъп интернешънъл“, „Тренд“ и „Маркет линкс“

По-късно през днешния ден очаквайте информация за разпределението на бюлетините, машините, изборните книжа и всички необходими за вота материали по секциите в областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари