Изборният ден в Русенско започна спокойно

1
Няма регистрирани сериозни престъпления преди вота
Няма регистрирани сериозни престъпления преди вота Снимка: БГНЕС

Няма регистрирани сериозни престъпления преди вота

Изборният ден в Русенска област започна в спокойна обстановка. Няма регистрирани сериозни престъпления или нарушения на обществения ред преди началото на вота.

От структурите на МВР са предприети и се реализират всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

През изминалата нощ охраната на изборните места протече нормално, тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК без нарушения. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

Близо 400 служители от ОДМВР - Русе, РДПБЗН - Русе, Жандармерия и Гранична полиция са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и други дейности, свързани с вота. Днес те ще осъществяват и охраната на стационарните и мобилни избирателни секции във всички населени места в областта.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, само ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден и след приключването му се ръководи от Оперативен щаб, създаден със заповед на директора на ОДМВР-Русе. Щабът ще поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на областта и с всички организации, имащи отношение към вота.

Служителите на секторите „Български документи за самоличност“ във всички звена на ОДМВРРусе в областта днес ще работят от 08:30 ч. до 19.00 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти), за да могат гражданите да упражнят избирателните си права. По подробна информация в линка: /тук/

Сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес могат да бъдат подавани на денонощната телефонна линия в МВР 02/90 112 98, както и на имейл [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Бойковата прогноза беше друга
    През октомври цената на природния газ ще е с 34% по-ниска, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Това е спад с над 100 лв. спрямо септември. Досега синьото гориво се продаваше за 353 лв. за мегаватчас. През октомври цената ще е 233 лв.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари