Андрей Гюров: Решението за руските дипломатите не е на Кирил Петков, а на МВнР

0
Работата на руските дипломати на българска територия не доведе до нищо положително
Работата на руските дипломати на българска територия не доведе до нищо положително Снимка: bTV

Работата на руските дипломати на българска територия не доведе до нищо положително

Не знаехме за решението на Кирил Петков да отзове 70 руски дипломати, то не е на господин Петков, а е решение на външно министерство. Това каза за bTV председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Той допълни, че дори след изгонването на тези 70 дипломати и технически сътрудници на руското посолство, в Русия ще има 5 пъти по-малко български служители, отколкото руски в България.

"Тук виждаме една много сериозна непропорционалност на представителството. Толкова много руски служители в България, ние не виждаме голям резултат от тяхното присъствие и работа в България в посока подобряване на дипломатическите и икономически отношения.

Както знаете, България беше една от първите държави, на които Русия спря газа. Тоест, тяхната работа на българска територия в крайна сметка не доведе до нищо положително.

От друга страна виждаме много икономически, политически и дори хибридни атаки, в които се разпознава руския акцент, така че, ако погледнем обективно на ситуацията и проследим процеса, по който е взето това решение, мисля, че ще бъде ясно, че то е направено изцяло в интерес на България и тогава коалиционните партньори трябва да решат от коя страна да застанат – в защита на българския интерес или в защита на интереса на чужди държави", заяви Андрей Гюров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари