Американският министър на отбраната: Руснаците допуснаха редица грешки в Украйна

1
Много от техните предположения не се потвърдиха, каза Лойд Остин
Много от техните предположения не се потвърдиха, каза Лойд Остин Снимка: Gulliver/Getty Images

САЩ "видяха редица грешки" от страна на Русия при нахлуването й в Украйна, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин в интервю за CNN, взето в София, съобщава БГНЕС.

В събота е официалното посещение на шефа на Пентагона у нас.

По думите му руснаците „не са напреднали толкова бързо, колкото биха искали“. Остин каза, че руснаците са се "борили с логистиката" и не е видял доказателства за "добро използване на тактическото разузнаване", нито "интегриране на въздушния капацитет с наземна маневра". „Има редица неща, които очаквахме да видим, но просто не ти видяхме. Руснаците наистина имаха някои проблеми. Така че много от техните предположения не се потвърдиха", каза той.

От началото на инвазията в Украйна преди близо месец, руските войски бомбардираха и унищожиха големи части от градове, включително Мариупол и Харков, но Украйна успя да попречи на Русия да превземе големи части от страната, включително столицата Киев.

Мисля, че (Русия) си е представяла, че ще се движат бързо и много бързо ще превземат столицата. Те не успяха да направят това“, каза шефът на Пентагона. Изправена пред ожесточена украинска съпротива срещу нейната инвазия, Русия също се справя с ниския морал на войските.

Остин също беше попитан за позицията на Китай по отношение на войната. Русия също е поискала военна подкрепа и икономическа помощ от Китай, казаха двама американски служители пред CNN тази седмица. Китай е показал известна готовност да предостави помощ на Русия, според дипломатическа телеграма на САЩ до съюзниците. И Русия, и Пекин отрекоха да е имало подобни искания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    grozno
    Черната, бялата, пак изглежда страшен тоА, като черна мамба...добро не чакайте
  • 2
    1
    русенец
    А казал ли е какво майка си търси в България, защото нашите бърборковци като започнат да обясняват, като свършат с обяснението си забравил какъв е бил въпроса. Защото и президентът нещо шикалкави и не отговаря с "Да" или "Не" на простият въпрос :"Ще дадем ли ПВО ракетите си на Украйна?".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари