Абсолвент от МУ-София: Нивото на медицинското образование в България е катастрофално

6
Учебниците масово са от праисторията, повечето изпити са пълна пародия
Учебниците масово са от праисторията, повечето изпити са пълна пародия

Учебниците масово са от праисторията, всичко сами сме си намирали и сме чели и от чужда литература. Изпитите – повечето пълна пародия, преписване докрай – и нищо да не знаеш, пак ще те пуснат или ще отидеш на ликвидация номер 45 и пак ще си вземеш изпита, даже ще завършиш, гневи се д-р Лора Василева

Д-р Лора Василева, която е абсолвент от Медицинския университет в София, разкритикува сериозно нивото на медицинското образование у нас в интервю за специализирания портал Medical News.

"Смятам, че нивото на медицинското образование в България е катастрофално и далеч несравнимо с това в Западна Европа, САЩ или Япония например. Аз завърших МУ-София и мога да изкажа мнение само за този университет, но оценката ми е негативна", отбеляза тя.

"Първите две-три години в предклиника бяха доста по-сериозни като отношение на преподавателите, а в клиниката беше точно обратното. Тази цикълна система е толкова безсмислена, за 15-20 дни изучаваш цяла специалност, полагаш изпит и край, забравяш всичко бързо. Преподавателите са и лекари и междувременно имат и работа с пациенти, но и трябва да преподават. Няма как в един ден и час да правиш тези неща, ние сме им в тежест, пък оставаме недоволни, че не ни обръщат внимание", не крие д-р Василева.

"Учебниците масово са от праисторията, всичко сами сме си намирали и сме чели и от чужда литература. Изпитите – повечето пълна пародия, преписване докрай – и нищо да не знаеш, пак ще те пуснат или ще отидеш на ликвидация номер 45 и пак ще си вземеш изпита, даже ще завършиш", разкритикува още тя.

"Нямаме стол за хранене, от гардеробите се краде и винаги по упражнения ходиш с живота си в джобовете, за да ти е спокойно. Има голяма разлика между предоставените условия и парите, които се плащат за това образование", заключи по темата д-р Василева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари