7 храни, които помагат за намаляване на мазнините в коремната област

2
Може да пробвате диетата, ако не ви се ходи във фитнес залата
Може да пробвате диетата, ако не ви се ходи във фитнес залата

Може да пробвате диетата, ако не ви се ходи във фитнес залата.

Искате да отслабнете, без да се потите в залата за фитнес? Ако отговорът е "Да", със сигурност ще се зарадвате да научите, че това е възможно чрез промени в начина на хранене и консумацията на определени продукти. Въпросните храни помагат за намаляване на мазнините в коремната област, както и срещу неприятното подуване на стомаха, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на британска диетоложка.

Нутриционистката Тери-Ан Нънс препоръчва седем хранителни продукта, консумацията на които се свързва с резултатно преборване на т.нар. централно затлъстяване:

1. Пълнозърнести храни

Фибрите играят важна роля за правилното функциониране на храносмилателната система. Най-лесната промяна, която могат да направят хората, желаещи да отслабнат, е да включват повече фибри в менюто си. За целта Тери-Ан Нънс препоръчва рафинираните храни като бял хляб и паста да се заменят с пълнозърнести - кафяв хляб, кафява паста, кафяв ориз. В храненето трябва да присъстват и повече овесени ядки, ечемик, ръж. 

2. Авокадо

Освен че е вкусно, авокадото е богато на мононенаситена мазнина, която помага за контролиране на кръвната захар и за намаляване на висцералната мазнина, свързвана с повишен риск от диабет.

3. Ядки

Хората, залъгващи глада си с ядки, имат по-малко мазнини в коремната област от тези, които залагат на обичайните въглехидратни изкушения. 

4. Яйца 

Заменете изобилстващите на въглехидрати закуски с протеинови. Яйцата са отлична закуска, богата на протеини, която помага за отслабване и за намаляване на мазнините в коремната област. 

5. Банани 

Бананите съдържат магнезий и калий, които противодействат на ефектите от солените преработени храни, които могат да причинят подуване на стомаха. 

6. Йогурт

Йогуртът стимулира полезните бактерии в червата и противодейства на "лошите", като по този начин помага да се предотврати подуването на стомаха.

7. Зелен чай

Ако искате да се сдобиете с плосък корем, опитайте се да замените традиционния чай със зелен. Само една чаша зелен чай е достатъчна, за да се увеличат антиоксидантите в кръвта, известни като катехини. Най-важният сред тях е епигалокатехин галат, който подобрява метаболизма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари