63-ма обитатели на дом "Възраждане" се пребориха с КОВИД-19

0
На болнично лечение се намират шест от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а останалите двама са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“
На болнично лечение се намират шест от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а останалите двама са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“ Снимка: NOVA

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие има един нов излекуван пациент от коронавирус от дома за стари хора „Възраждане“

Става дума за 82-годишна жена, която след два отрицателни резултата от PCR тест е изписана от отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 69, като 63-ма са обитатели, а останалите шестима са от персонала, работещ там.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала.

На болнично лечение се намират шест от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а останалите двама са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Същевременно от работещите в дома под домашна изолация са две санитарки, както и социалният работник и социалният асистент.

12 от обитателите на дома са настанени в Кризисен център „Каритас“, а останалите 44 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Девет обитателя от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари