Още две жени са диагностицирани с КОВИД-19 в Русе

4
Две възрастни жени са починали през денонощието, едната е от дом "Възраждане", другата от с. Пиперково
Две възрастни жени са починали през денонощието, едната е от дом "Възраждане", другата от с. Пиперково

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус. Става дума за две жени на 43 и 56 години от гр. Русе. Понастоящем и двете са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация

Важно е да бъде отбелязано, че единия от гореспоменатите случаи ще бъде обявен в Единния информационен портал най-вероятно през утрешния ден.

Диагностицираните с COVID-19 в областта от началото на пандемията станаха 251, като активните случаи са 129. От тях 45 са на болнично лечение, а другите 84 са под домашна изолация.

През последните 24-часа броят на излекуваните се е увеличил с още девет души, което означава, че общо излекувани са 113 души.

За съжаление през вчерашния ден са починали две жени от областта съответно на 74 и 90 години. И двете са били с положителен PCR тест за коронавирус и са били хоспитализирани в Университетска болница „Канев“. Едната от тях, жена на 90-годишна възраст, е от дома за стари хора „Възраждане“, а другата жена на 74 години е от село Пиперково, чиято положителна проба беше съобщена на 5-ти август. 90-годишната жена от социалното заведение е имала придружаващи заболявания, сред които и диабет. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха десет. Пет от тях са от дома за стари хора „Възраждане“, а останалите пет са съответно при двама мъже на 67 и 79 години от гр. Русе, мъж на 50-годишна възраст от гр. Борово, както и при две жени на 74 и 78 години съответно от село Пиперково и гр. Русе.

Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в дома за стари хора „Възраждане“ остава 92-ма души, от които 83-ма обитатели и девет души персонал. 28 от потребителите на социалната услуга са настанени в лечебни заведения, като 23-ма от тях са в Университетска болница „Канев“, трима в УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 14 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 33 обитатели на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а трима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат електротехникът, една от санитарките, както и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 200, а за други 7074 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7274.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари