84-годишна жена от Дом "Възраждане" стана жертва на коронавируса

1
Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала
Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала Снимка: БГНЕС

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие има трима нови излекуван пациенти от коронавирусна инфекция

Става дума за две жени на 77 и 86 години, както и за 70-годишен мъж. И тримата са били безсимптомни и съответно настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово. Така, излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 83, като 74 са обитатели, а останалите девет души са от персонала, работещ там.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала. 15 от излекуваните обитатели са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 48 са на 4-тия етаж на социалното заведение. Други девет обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Двама други обитатели са на болнично лечение, а под домашна карантина остава 79-годишен мъж.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

През вчерашния ден е починала 84-годишна жена от социалната институция. Тя е била с положителен PCR тест и съответно е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Също така трябва да се отбележи, че жената е била с придружаващи заболявания, сред които и сърдечно-съдово.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари