5 грешни любовни съвета

0
Възможно е от близките ни да получим най-объркващите съвети
Възможно е от близките ни да получим най-объркващите съвети

В любовта често се изкушаваме да търсим съвети от семейството, приятели, интернет...

Въпреки, че близките ни да искат да покажат своята подкрепа, възможно е да получим от тях объркващи съвети. Това са 5 погрешни вярвания за любовта, които могат да разрушат всяка връзка, пише Az-jenata.bg.

„Трябва да намериш по-добра възможност!“

Ползите, скритите интереси, никога не могат да бъдат добра причина за започване или прекратяване на връзка. Ако единствено изгодата от по-добра материална среда ви води, това може да унищожи връзката или брака ви и няма да ви донесе щастието, което сте си представяли.

„Покажете му кой е водещият. Не му позволявайте да ви води за носа!“

В една връзка, партньорите имат различни отговорности и е напълно нормално да се дава водеща роля във взаимоотношенията от време на време. Само взаимното разбирателство и уважение водят до успешен брак и го правят по-стабилен и рационален.

Не бива да има съревнование, желание да се наложиш над другия. Сплотеност и ангажираност на двамата партньори по всички въпроси на връзката. Това е ключът към щастието.

„Трябва да е много романтичен!“

Психолозите твърдят, че има някакъв романтичен период във всяка връзка, който обикновено преминава след известно време. Партньорите не могат да изживеят заедно цялата си връзка, целия си живот, сякаш се намират в романтичен филм. Няма как целият брак да е във фазата на медения месец.

Всяка връзка има различни етапи на развитие и всяка от тези фази има свои предимства. Романтиката е като огъня – трябва да се подклажда през годините

„Мълчи си, за да не влошиш нещата.“

Още един погрешен любовен съвет, който трябва да избягвате, ако искате да бъдете щастливи в любовта. Във всяка връзка има конфликтни ситуации. Те няма как да бъдат избегнати и е много важно как ще преминете през тях.

Добре е разрешаването на проблемите да не се отлага във времето, да не потискаме чувствата си, а да говорим открито за тях. Не играйте ролята на жертва, мълчанието е разрушително.

„Проверявайте съобщенията и повикванията на мобилния му.“

Този вид намеса в личния живот на партньора, като постоянни обаждания, четене на съобщения и местоположения за проследяване, се счита за първа стъпка към недоверието към него. Ревността може да бъде също разрушителна.

Помислете какво ви кара да се съмнявате в половинката ви? Ако имате съмнения – споделете ги. Ако съмненията ви са постоянни и ви пречат да бъдете щастливи, просто не сте за тази връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари