Русе остана без обещаните 7,8 милиона лева за ремонт на улици

1
Министър Шишков: Бях изключително изненадан, че община Русе е сред тези, които няма да получат средства за ремонт
Министър Шишков: Бях изключително изненадан, че община Русе е сред тези, които няма да получат средства за ремонт Снимка: МРРБ

30 общини няма да получат средства за ремонти от държавния бюджет

Община Русе остана без обещаните от държавата 7,8 милиона лева за ремонт на улици, за които преди два месеца кметът Пенчо Милков съобщи на пресконференция. Средствата бяха обещани официално от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по време на редовното правителство, като те трябваше да се използват за цялостно асфалтиране на улици, по които ВиК е оправила само разкопаната по проект траншея. Първоначално община Русе бе поискала 17 милиона лева, но от МРРБ обявиха, че ще бъдат дадени само 7,8 млн. лева.

В списъка с проекти, който днес бе качен на сайта на регионалното министерство, община Русе обаче липсва. В интервю пред Медиапул днес служебният министър Иван Шишков обяснява как ще се отпускат заделените 406 млн. лв. от бюджета и говори конкретно за Русе, съобщи Русе Медиа.

„Със сдружението на общините направихме ясен алгоритъм за получаване на средствата и би трябвало всички общини да са доволни. Всяка една има одобрен проект, с изключение на Карлово, където са два заради щетите от наводнението. Около 30-ина общини няма да получат средства. Това става, защото не са представили необходимите документи. Бях изключително изненадан, че сред тях е община Русе. Най-честата трудност пред общините бе представянето на разрешение за строеж. Имаше общини, които представяха презаверено разрешително за строителство по три, четири пъти, което е недопустимо“, казва Иван Шишков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    Гогата
    За съжаление в Община Русе няма специалисти,а само експерти.На "Комунални дейности" "дупе да им е яко"!Особено с техния директор Румен Маринов(да се чете Митко Чокоев!).
  • 7
    13
    Иван
    Това е обобщената оценка за работата на тълпата русенски чиновници!
  • 14
    12
    Veches
    Това е недопустимо! Каква е тази общинска администрация,която не си върши работата? Щом не могат да си ходят в къщи! Срамота е този уж европейски град,да остане като след бомбандировка! Срам и позор! Ако кмета е на мястото си ще уволни всички търтеи ,виновни за това!
  • 11
    11
    Густав Адолф
    Пропуски в документите може да има на много места. Често инструкциите са неясни. Виж, друга бира е министерството на кого точно ще реши да намери грешки и на кого не. Пеня и цялата администрация (с някои малки изключения) са пълни некадърници и това е факт. Но според мен има и друго.
  • 19
    10
    daskal
    Чуйте добре причината! Не са предоставени необходимите документи. В онази огромна сграда в центъра на Русе, пълна с хора, които търкат по цял ден бюрата - не са се намерели специалисти, които да изготвят необходимите документи! Има две възможности. Или е истина, или министърът лъже.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари