Над 50 състезатели участваха в Турнир по бодибилдинг в Русе

2

Победителите бяха наградени от кмета Пенчо Милков

През уикенда в зала „Дунав“ се проведе Турнир по бодибилдинг и фитнес за купата на кмета на община Русе. Повече от 50 състезатели от цяла България се включиха в атрактивната надпревара, подкрепена от Министерството на спорта, а победителите бяха наградени от кмета Пенчо Милков.

„На днешния турнир вие показвате не само своята физика, а и трудният път, който сте извървяли, за да стигнете до тук. Лишенията и волята, довели ви до върха, са примерът, който давате на всички нас“, обърна се към участниците кметът. Той връчи купата на абсолютния шампион при жените Зорница Симеонова от клуб „Масъл Арт – Пловдив“ и на абсолютния шампион при мъжете Алекс Алексиев от клуб „Тримонциум – Пловдив“.

Състезанието е първи кръг от Държавното първенство за 2024 г. и квалификация за национален отбор за младежи, девойки, мъже и жени. Негов организатор е Българската бодибилдинг и фитнес федерация с председател Иван Тодоров, който е председател и на Сдружение “Спортен клуб - Трисет”, чието име носи купата.

Участниците се състезаваха в няколко категории:

- Младежка мъжка физика /16- 23 г./;

- Девойки бикини /16 – 19 г./;

- Девойки бикини /20 – 23 г./;

- Младежка класическа физика /16 – 23 г./;

- Младежи бодибилдинг /16 – 23 г./;

- Жени бикини – до 162 см;

- Жени бикини – до 169 см;

- Мъжка физика – до 176 см;

- Мъжка физика над 176 см;

- Мъже класически бодибилдинг;

- Жени фит модел;

- Мъже класическа физика;

- Бодибилдинг до 70 кг;

- Бодибилдинг до 80 кг;

- Бодибилдинг до 90 кг;

- Бодибилдинг над 90 кг.

Русенските състезатели от фитнес клубове „Сила“ и „Трисет“ завоюваха 1 златен, 4 сребърни и два бронзови медала в различните категории.

Състезанието бе уважено също от заместник-кмета Димитър Недев, директора на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов и директора на Спортно училище „Майор Ат. Узунов“ Евгени Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари