18-годишен без книжка се метна с кола в реката, издирват тялото му

0
18-годишен без книжка се метна с кола в реката, издирват тялото му
Снимка: БТА

18-годишен младеж без книжка изхвърча от моста над река Вит край луковитското село Ъглен вчера вечерта. От полицията в Ловеч съобщават, че очевидци са видели как лек автомобил е отнесъл мантинелата и е полетял надолу във водата.

На мястото веднага са дошли екипи на полицията и пожарната и извадили от реката мерцедеса. Шофьорът от с. Дерманци и 20-годишният му спътник успели да излязат от колата, която за минути се превърнала в плаваща лодка. Двете момчета са с наранявания и контузии, но без опасност за живота и са настанени в местната болница. С тях е пътувал и 25-годишен мъж, но полицията все още не го е открила. Той е обявен за издирване.

Бедствено положение заради дъжда беше обявено в седем от селата на община Родопи, съобщи за “Дарик” кметът Пламен Спасов. Вчера проливният дъжд наводни улици и срути мостове в Родопската яка над Пловдив. Засегнати са селата Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово, които са без пътна връзка.

“Не може да мине нито линейка, нито пожарна”, каза Спасов. Той обясни, че най-тежко е положението в Храбрино, където се е срутила 8-мет­­рова подпорна стена на реката и няма питейна вода. Силния дъжд и придошлите води на река Вър­лищица отнесоха моста и в село Първенец.

Към момента общо седем екипа на пожарната и Граж­данска защита в Пловдив работят на място. Пожар­никари и спасители отстраняват паднали дървета на пътя за селата Извор и Дедево и към хижа “Рав­нища”, както и по отводняване на избени помещения в Куклен и селата Белащица и Брани поле.

От МОСВ предупредиха, че се очакват повишения на речните нива в Западна и Централна България. Най-голямата опасност е по поречията на Струма, Места, Марица и Арда. Заради поройните валежи и почвената влага на места има вероятност от внезапни наводнения.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари