150-метров трибагреник блокира движението в района на "Дунав мост"

5

Служители на "Автомагистрали-Черно море" АД затвориха кръговото кръстовище край ГКПП "Дунав мост" при Русе, като разпънаха 150-метров трибагреник

Издигнати бяха транспаранти с надписи "Няма да се откажем! Платете ни изработеното!" и "Стига обещания! Дайте ни изработеното!".

Причината за поредния протест на работниците е, че изработеното от компанията е неразплатено от държавата.

"Става дума за средствата за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор", обясниха протестиращите, предава БТА.

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя - "Автомагистрали" ЕАД, чрез агенция "Пътна инфраструктура" към дружеството е в размер на 27,6 млн. лева.

Сред протестиращите бе и президентът на КНСБ Пламен Димитров, който каза, че за седми път служителите на "Автомагистрали Черно море" АД излизат на улицата, за да им се плати дължимото. "Искаме управляващите да чуят, че има разлика между фирми, които са си свършили работата почтено - като "Автомагистрали-Черно море" и други. Извършвани са многократни проверки и не са установени нарушения. Няма причина да чакаме отново проверки, които да установят установеното. Ние искаме да бъдат изплатени тези 28 млн. лева", каза Димитров. Той обясни, че над 500 души от дружеството са заплашени да си загубят работата като други 150 служители са напуснали.

Протест на друга пътноподдържаща фирма по същото време се организира и на пътя Русе - Бяла, в района на разклона за село Иваново.

Протестиращи: "Отсечката на смъртта" Русе - Бяла не се поддържа вече

Недоволството е част от национален протест, който се осъществява в различни точки на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Viking
    Колко пари окрадоха Бойко и компания покрай тези пътни ремонти и подставените фирми печелещи нагласени конкурси... Няма ли в този скапан град полиция която да разпръсне тези нагли алчни протестиращи дето не са свършили работа за пет стотинки като хората?
  • 8
    5
    До 4, СП.
    Така е! Пътищата на много места са амортизирани, а новите са некачествено направени. Вчера пътувах до София и обратно - пътят в участъка на Плевен е отвратителен - дупки, слягания, бабуни, коловози, и да кормуваш като слаломен скиор, пак скачаш от дупка в дупка. Сякаш после, докато бях по пътя - убиец след "тортата" на Бяла, ми се стори, че съм на ... пистата в Монца.
  • 9
    4
    СП
    Като им гледам качеството на пътищата и магистралите, сякаш им е хак да не им се плати навреме или изобщо !?
  • 22
    3
    Нели КОЛЕВА
    Служителите не протестират на правилното място.Ремонтирали са "Тракия"-протестират в Русе?Географски въпросната магистрала е в Ю.България,а Русе се намира в Североизточна България.София е правилното място за протест дами и господа,след като не са заплатили за труда Ви!Фирма "Автомагистрали'' ЕАД се намира в София, а не в Русе!
  • 15
    2
    Гост
    Защо щом “Става дума за средствата за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД „ се позволява блокиране на граничен пунк Дунав мост и част от път І2 и ІІ21?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари