Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест в Русе

3
Очаква се недоволните да блокират "Дунав мост"
Очаква се недоволните да блокират "Дунав мост" Снимка: Кадър от Кис 13 / архив

Очаква се недоволните да блокират "Дунав мост"

Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест с настояване за промени в Стратегическия план, след като месеци наред управляващите отказват диалог с тях.

Протестът ще бъде в Русе и се очаква в ранния следобед недоволните да блокират кръговото движение при "Дунав мост", съобщава БНР.

Малко преди обед пък министърът на земеделието Явор Гечев ще се срещне с други производители от същия бранш, но в Пловдив.

Преди дни в специална пресконференция 8 организации от сектор "Плодове и зеленчуци" се обърнаха към президента с молба – при избора на земеделски министър в следващото служебно правителство той да вземе предвид техните виждания към начина, по който работят с ведомството.

Веднага след като стана ясно, че агроминистерството остава със същото ръководство до следващите избори, браншът обяви протест, за да бъде чут.

Настояването на производителите е да се направят спешни промени в стратегическия план, защото в този си вид той не е в полза на реалните земеделци и според тях обслужва лобистки интереси.

В обявените протестни действия ще се включат градинари, биопроизводители, овощари , лозари. Те ще излязат между 14 и 18 ч. на кръговото при "Дунав мост" с намерение да блокират движението.

По същото време Министърът на земеделието Явор Гечев ще участва в среща на други производители на плодове и зеленчуци в Пловдив. Събитието се организирано от други браншови организации и се очаква на него да бъде представен одобрения през декември Стратегическия план за развитие на земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    ВЪПРОС
    Нали имаше оранжерии във Мартен, до Русе. С тях какво стана ? Разрушихте ли ги ? Според климатичните особености на Русенска област , тук виреят почти всички видове плодове и зеленчуци, НО СПОРЕД СЕЗОНА . Голямо извращение е посред зима да искаш да рупаш пресни домати или краставици, тъпо та дрънка. Хората по цял свят , включително в Ню Йорк си правят туршия от кисели краставички, само "големата работа" искат пресни домати през зимата и рупат вносни талашити. През всеки сезон в Русе има от всичко, дори смокини виреят.
  • 10
    2
    Аз пък
    настоявам, като се продава, да се издава касова бележка, като поискаш фактура, да не те гледат все едно ги псуваш и ако случайно се навият да дадат фактура, да дават на реална стойност от към количество и цена.
  • 2
    1
    гост
    другите алчници краставиците направили 9 лв да им гние продукцията те нормални ли са тия чукани и земеделци алчни ограничени където казали хората дай им пари и им гледай сеира
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари