13 души загинаха при катастрофа с автобус в Тайланд

0
Инцидентът е станал в Банкок
Инцидентът е станал в Банкок

13 души загинаха при катастрофа с автобус в Тайланд.

Кадри от камерите за видеонаблюдение показват, че пътниците, които се возят отзад, са изхвърлени от превозното средство на пътя в предградията на Банкок.

"Дванадесет души умряха мигновено, а един по-късно почина в болницата", каза полицаят Самран Чайтао пред AФП, като добави, че деветима от тях са студенти в колежа, завършили механично обучение за местна компания.

Общо 18 души са били в превозното средство, което прибирало студенти и служители на компанията от вечер навън, на която било отбелязано приключването на обучението, предава БНТ.

Двама от петимата оцелели са с тежки наранявания.

Тежките пътни инциденти са често срещани в Тайланд, който редовно оглавява списъците на най-смъртоносните пътища в света, като основни основни фактори за това са превишена скорост, шофиране в нетрезво състояние и слабо правоприлагане.

Въпреки че много от жертвите са мотоциклетисти, автобусни катастрофи, включващи групи туристи и мигранти, често влизат в новините.

През март миналата година най-малко 18 души бяха убити, а десетки ранени, когато автобус, превозващ хора, които се връщаха от почивка в североизточен Тайланд, се отклони от пътя и се разби в дърво.

Най-новите данни на Световната здравна организация показаха Тайланд с 32.7 смъртни случаи по пътищата на 100 000 души, в сравнение с 12.4 в Съединените щати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари