Автобус с 90 украинци се преобърна в Румъния

1
Седем от пътниците са транспортирани до болница в Констанца
Седем от пътниците са транспортирани до болница в Констанца Снимка: Румънски инспекторат за извънредни ситуации / Facebook

Седем от пътниците са транспортирани до болница в Констанца

Автобус с 90 пътници от Украйна се преобърна снощи край румънския град Хършова, окръг Констанца, като седем от пътниците са транспортирани до болница в Констанца, съобщава Аджерпрес.

Според данни на Инспектората за извънредни ситуации "Добруджа" в Окръжната болница за спешна помощ в Констанца са откарани седем души, включително деца на 12 и 13 години, които са получили паник атаки. Сред останалите пострадали са четири жени на възраст между 28 и 53 години, сред които една бременна, както и мъж на 28 години. Те са получили различни травми на крайниците.

"От намиращите се в автобуса 90 души, двама останаха на мястото на катастрофата, а 81 души бяха транспортирани до кметството на Хършова", уточнява инспекторатът.

Автобусът се преобърна снощи около 21:00 часа извън пътното платно край Хършова. Румънските власти активираха "червен план" за намеса, като на мястото на катастрофата бяха изпратени десетки екипи на пожарната служба и линейки от окръг Констанца, както и от съседните Яломица и Кълъраш.

Окръжният полицейски инспекторат в Констанца съобщи, че инцидентът е бил причинен от спукана гума, в резултат на което шофьорът е загубил контрол над превозното средство, което се е преобърнало. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици и резултатите са отрицателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    До 3
    Ай млъкни бе хохло! Марш в усрайна педермиш!!!
  • -8
    3
    до 1
    Не дай боже войната да стигне до тук, и ти за други ще станеш циганин в автобус
  • 13
    2
    Пепи
    Къв е тоя автобус за 90 човека? Да не сте объркали нещо?
  • 6
    1
    ...
    Скапани цигани. Писна ми от тях. Само си разнасят гъзовете по хотели и курорти, просят и изискват нагло и безцеремонно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари