Къща горя тази сутрин в село Батишница

0
Русенските пожарникари напомнят на гражданите да бъдат по внимателни
Русенските пожарникари напомнят на гражданите да бъдат по внимателни

През изтеклото денонощие екипи на пожарната са излизали три пъти по сигнали за запалени отпадъци, в метални контейнери за смет на различни адреси в гр. Русе – на ул. Дондуков Корсаков, на ул. Нови сад и на ул. Цар Асен.

Тази сутрин в 06:23 часа е постъпил сигнал за пожар в къща в с. Батишница. За гасена са изпратени екипи на пожарните служби в гр. Две могили и гр. Бяла. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са само материални щети – по покривна конструкция и дърва за огрев. Причината за пожара най-вероятно е строителна неизправност.

Русенските пожарникари отново напомнят на гражданите да бъдат по внимателни и да предприемат всички необходими мерки, за да не се допускат инциденти. Статистиката на пожарната обстановка през есенно - зимния пожароопасен сезон сочи, че най-често пожарите възникват в жилищно-комуналното стопанство и са вследствие на небрежност и подценяване на мерките за пожарна безопасност.

Водещите причини при характерните за сезона пожари са късите електрически съединения, вследствие амортизирани или технически неизправни електрически и отоплителни уреди и съоръжения. Зачестяват тежките инциденти при неправилна употреба на печки на твърдо гориво и газови уреди. Най-застрашени при тези пожари са възрастните хора и децата.

От началото на месец ноември тази година /1 ноември - 5 декември/ в Русенско огнеборците са гасили 18 пожара, възникнали в жилища, като 6 от тях са причинени при боравене с печки на твърдо гориво, 7 заради късо съединение, 3 от неизправни комини, един по причина нагревателен уред и още един от газова бутилка. Освен това е имало и 13 пожара в метални и 8 в пластмасови контейнери.

Огнеборците апелират: Не пестете от своята безопасност!

При инциденти веднага сигнализирайте на тел. 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари