Тежък уикенд за русенските пожарникари

0
Множество инциденти вдигнаха на крак Пожарната в Русе през почивните дни
Множество инциденти вдигнаха на крак Пожарната в Русе през почивните дни

На 26.03.2016 г. за времето от 13:26 до 14:05 часа четирима служители от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са изпратени на сигнал за загазоване на адрес в град Русе на улица „Муткурова” в блок „Стоян Заимов”.

При пристигане на място се установява, че живеещ на адреса е изпуснал газ пропан-бутан в мазите, но вече е бил предприел действия за проветряване. Няма пострадали хора.

На 26.03.2016 г. за времето от 11:10 до 17:22 часа екипи от сектор СОД с два автомобила и от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са изпратени да окажат съдействие на колегите си от полицията при изтегляне на товарен автомобил и дежурство с пожарна техника.

Товарното возило е било частично на платното за движение, в посока град Русе и пречело на движението. Произшествието е възникнало на главния път, на около километър след разклона за село Иваново и село Мечка, в посока град Русе.

На 27.03.2016 г. за времето от 02:54 до 4:56 часа екип от РСПБЗН-Две могили с един автомобил е изпратен

на сигнал за ПТП с пострадали хора на пътя Две могили-Батишница, където е катасрофирал автомобил „Митцубиши Паджеро”. Автомобилът е бил обърнат на таван. Наложило се е срязване и изваждане на водача.

На 27.03.2016 г. за времето от 07:22 до 08:30 часа екип от РСПБЗН- Две могили  е изпратен на катастрофа с лек автомобил на пътя между с.Обретеник и с.Горно Абланово, при която е починал водачът. След пристигане е прекъсната акумулаторната батерия и е спряна газта от бутилката.

Тази нощ за времето от 04:12  до 04:35 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е насочен към бул. Цар Освободител 11, откъдето е подаден сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер за смет.

Запалването е ликвидирано от огнеборците на площ от около един квадратен метър. Също тази нощ за времето от 03:00  до 05:50 часа два екипа от Първа РСПБЗН-Русе са изпратени по сигнал за пожар в покрив на къща в гр. Русе, ул. Мидия Енос.

Пожарът е локализиран и изгасен. Огънят е обхванал площ от около 100 квадрата. Унищожена е покривна конструкция. Няма пострадали хора, наложила се е евакуация на хора от съседни сгради. 

Най-вероятно причината за запалването е късо съединение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари