Само петима украински бежанци се появиха на жп гарата във Варна, за да бъдат извозени

1
Това поставя цялата кампания по транспортирането на бежанците под въпрос
Това поставя цялата кампания по транспортирането на бежанците под въпрос Снимка: Кадър от bTV

Старта на транспортирането на украински бежанци от Черноморието към вътрешността на страната започва с фалстарт.

Това обаче не се дължи на властите и институциите, а на самите бежанци. 200 души трябваше да отпътуват от жп гарата във Варна за Рибарица и Паничище. Те са били анкетирани преди дни и категорично са заявили, че няма къде другаде да отидат. Затова беше създадена стриктна организация, бяха осигурени още четири вагона към бързи влак Варна-София.

В последния момент почти всички от тези бежанци са се отказали да се преместят във вътрешността на страната, заявили са, че ще се приберат в родината или пък ще си намерят квартири край морето, ще отидат при приятели. На жп гарата са се появили само петима души, предава bTV

Това поставя цялата кампания по транспортирането на бежанците под въпрос. 18 000 души трябваше да бъдат преместени, засега не е ясно как ще продължи кампанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    БГ работодател
    А така се надявах украинците да заемат местата на неблагодарните българи! По 20 лева дневно им давам, а те мънкат, че им било малко. Ама украинците и те се оказаха същия джинс.
  • 14
    15
    Минчо
    Ние не сме срещу украинците, предоставяме им помощ. Настаняване в Рибарица и Паничище, където са в безопасност. Те нали търсят убежище от войната? Храна и подслон. Ние им ги предоставяме. Никъде не е указано, че трябва да се предоставя някакво... условно убежище. Условия, като храна по избор и битови условия по избор. Когато бягаш от смъртна опасност, търсиш условия при които да оцелееш. Да ОЦЕЛЕЕШ. Ако търсиш лукс, не си бежанец, а обикновен използвач на системата. Която система не се предлага на бедстващи българи, млади образовани семейства, които са в родината си и са изрядни данъкоплатци. За клетите пенсионери да не отваряме приказка. Затова, престанете с тези простотии за лошият Путин и прекрасните украински бежанци. Който има нужда от помощ, ще я получи. Останалите... да намерят изход, какъвто им допада. Но не за наша сметка.
  • 16
    14
    русенец
    Предлагам да задържим всички украински мъже между 18 и 60 годишна възраст, да ги натоварим на каквото можем и да ги изпратим на Зеленски, защото без друго в Украйна тече тотална мобилизация. Вместо да правят зулуми тук, да защитават страната си, а не да карат другите да ръсят пари, оръжия и каквото там се сетите.
  • -15
    13
    OMG
    Какъв гостоприемен народ сме само, как да не сте горди ганьовци, пардон българи. Вие си заслужавате мизерията драги. Молете се да дойде путя да ви освободи с бомби и тежка артилерия :) Пък после идете да се спасявате по чужбина и там да ви наритват по разни бежански центрове...без пари. Удри минуси бай тодоре...удри, че глад иде за бездарниците.
  • 3
    12
    Повярвал
    Браво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари