Руският посланик е поканен да се яви в МВнР на разпит

0
„Правят се проверки по всички направления, които са от значение за националната сигурност”, заяви Лена Борисловава
„Правят се проверки по всички направления, които са от значение за националната сигурност”, заяви Лена Борисловава Видео: NOVA NEWS

"Руският посланик у нас е бил поканен да се яви в Министерството на външните работи"

Това заяви говорителят на кабинета Лена Бориславова във връзка с разследването за руски дипломат, който е извършвал нерегламентирана разузнавателна дейност в България, цитирана от NOVA NEWS

Работим заедно със службите. Премиерът координира лично с Външното министерство. Посланичката е била поканена да се яви в МВнР. Доколкото ми е известно, тя е отказала и ще изпрати свой заместник”, уточни тя.

Бориславова допълни: „Преглеждаме необходимостта от идентифициране на допълнителни лица, които евентуално поставят под въпрос техния дипломатически статус понеже не изпълняват само дипломатически функции”.

Говорителят на правителството отчете, че от началото на ескалирането на ситуацията между Русия и Украйна българските служби са в завишено ниво и степен на готовност. „Правят проверки по всички направления, които са от значение за националната сигурност”, посочи Бориславова. 

От изявлението ѝ стана ясно, че България ще прекрати членството си в Международната инвестиционна банка и Международната банка за икономическо сътрудничество. Решението е съгласувано от всички държави членки на Европейския съюз като колективен отговор. 

Хуманитарна помощ за Украйна

Правителството е решило страната ни да предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти. Изпращат се 30 палатки, 450 спални чувала, походни легла, възглавници и стационарни електрически генератори. Ще се изпратят антибиотици, аналгетици и други подобни продукти от списък, който е внесен за обсъждане на заседанието на Министерския съвет. От тол такси ще бъдат освободени конвои с хуманитарна помощ, които преминават през страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    darkaveng
    До 1. За съжаление, от ПП на Кирчо, то и други няма!
  • -2
    1
    ОтГората
    Само идиот може да напише, че посланик е повикан на разпит във външно министерство.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари