Проф. Иван Станков представя днес новата си книга в Русе

0
Премиерата на "Късна смърт" ще се състои в Регионалната библиотека "Любен Каравелов"
Премиерата на "Късна смърт" ще се състои в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" Снимка: архив

Премиерата на книгата на проф. Иван Станков - "Късна смърт", ще се състои на 10 юни (петък), от 18:00 часа в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе

Проф. Иван Станков казва, че главните герои в "Късна смърт" са двама мъже и жена. Те са несъединени самотни върхове на любовен триъгълник. Живеят непоносимо дълго, до наши дни. Иначе са връстници на новата българска държава.

"Провират се през войни, бунтове, преврати. Но историята е само декорация. Както повечето книги на света и тази разказва за любов и за смърт. Героите трябва да издържат и на двете. И в живота, и в книгата ранната смърт е отблъскваща. Късната - привлекателна. Но мигар някой някога си е отивал навреме?", споделя писателят.

Проф. Иван Станков е преводач и преподавател по българска литература във Великотърновския университет. Автор е на монографични изследвания върху творчеството на Асен Разцветников, Йордан Йовков, Димитър Талев, Васил Попов, Борис Христов. Превежда от румънски книгите на Мирча Картареску, Дан Лунгу.

Станков е автор на трилогията с разкази "Спомени за вода. Dm" (2014), "Улици и кораби. Gm" (2017) и "Имена под снега. А7" (2019), както и на книгата "Вечерна сватба"(2020).

Той е носител на националната литературна награда "Елиас Канети", на литературните награди на "Портал Култура", "Стоян Михайловски" и "Хеликон".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари