Над 1500 училища в страната са проверени за разпространение на дрога

1
Тази сутрин трима бяха задържани в Разград за пласиране на марихуана край училище - те са на 19, 23 и 26 години
Тази сутрин трима бяха задържани в Разград за пласиране на марихуана край училище - те са на 19, 23 и 26 години

Тази сутрин трима бяха задържани в Разград за пласиране на марихуана край училище - те са на 19, 23 и 26 години

У тях не е открито голямо количество от веществото, но в околността полицията намира тайник със 66 пликчета с марихуана с тежест 115 грама. Засега в София няма данни да е хванат дилър в близост до училище, но учениците смятат, че хората които се занимават с тази престъпна дейност са многоу съобщава БНТ.

Попитахме учениците в София за разпространението на трева. "Някои хора си я употребяват честичко и за тях си е добре, ние не сме на това мнение. Има доста хора от които си взимат. Има страшно много снабдители, които са навсякъде, на всеки ъгъл, но така са се прикрили, че въобще не може да разберете, че са дилъри.

Според учениците достъпът до наркотици в училищата е доста лесен! "Ами не е нищо особено, всеки познава някой. Така е, общо взето, каквото искате, може да се намери. Не съм против, ако на човек му трябва, да си ги ползва."

В хода на акця "Бяло" в Пловдив беше задържан и 17 годишен дилър продавал екстази по 50 лева на на своите съученици. Според говорителя на прокуратурата Сийка Милева разпространението на наркотици, особено в училищата и около тях, може да се определи като „бич на съвременното общество“.

"Това дете все още не е завършило средното си образование, а вече е вербувано от наркобандите и включено в мръсния им бизнес", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. "Това за в бъдеще ще продължи и ще бъдем още по-ефективни в този бич за обществото, разпространението и употребата на наркотици, особено сред подрастващите", заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Образувани са 254 нови досъдебни производства. Извършени са над 300 претърсвания. Освен марихуана, по време на акцията полицията намерила и метамфетамини, дизайнерска дрога, кокаин. Проверките продължават и данните са междинни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари