Корнелия Нинова: Спираме преговорите с "Продължаваме промяната" за кабинет

0
Призоваваме президента да свика КСНС заради руските дипломати
Призоваваме президента да свика КСНС заради руските дипломати Видео: БНТ

БСП ще се върнат на масата за преговори с ПП единствено ако последните предложат кабинет с друг кандидат за премиер

Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, свикано от лидера на партията Корнелия Нинова, по думите ѝ "за да решим как да продължим".

"Стопираме преговори с ПП за съставяне на правителство. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. То е на прага на скъсване на дипломатическите отношения", заяви Корнелия Нинова, предава БНТ

Тя е категорична, че решението не е обсъждано на Министерски съвет.

Това решение е взето абсолютно еднолично от премиера Кирил Петков. Всеки, който реши, че има такова решение, като например вицепрезидентът Йотова, да излезе и да го докаже

БСП ще настоява в пленарна зала за закрито заседание и изслушване на председателя на ДАНС.

"От много години БСП се бори за правова държава, за сила на институциите и за върховенство на закона. Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. настояваме закрито заседание и изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би единствено до премиера."

Тя призова президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност.

Нинова подчерта, че пореден път премиерът Кирил Петков взима еднолични решения по въпроси, сериозно засягащи националната политика.

"Досега проявявахме толерантност и разбиране в името на общата цел, която си бяхме поставили да променим България."

БСП ще се върнат на масата за преговори с ПП единствено ако последните предложат кабинет с друг кандидат за премиер, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Bonkerz
    Миналата година не внесоха в ЕС плана за възстановяване и развитие и не можахме да вземем милиарди евро аванс, тая година явно също няма да има правителство, което да приеме 22 закона и да вземем 13 милиарда лв. Догодина може и да стане, ама тия пари ще се равняват на 10 милиарда лв заради инфлацията...
  • 1
    7
    Bonkerz
    При многобройните кризи вместо да съставят правителство и да помогнат на българският народ, някои партии мислят как да помогнат на Русия и да навредят на България... Киро верно е некадърен лъжльо, ама на Шипка бг депутати развяващи руско знаме замеряха българският премиер със снежни топки. Една депутатка даже поиска руска ракета да уцели Народното събрание (май е забравила, че и тя ще е в кюпа)... има всякакви фили и фоби, а истински бг патриоти никъде.
  • 2
    6
    до 3
    Не мисли за ваканцията на Нинова, тя си има малък хотел в Ню Йорк. Мисли твоята каква ще бъде, ако продължаваш да избираш арогантни селяндурки като нея.
  • -2
    5
    аз
    БСП са рядка руска дрисня. Време е да се преименуват на Руска Социалистическа Партия.
  • 1
    4
    Заарата
    Хайде на избори,та да не влезете вече никога в Н С ! Тъй ,тъй се храниш от Лукойл и сънуваш СССР !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари