Румен Радев дава време на ПП, но не и за предизборна агитация

0
България ще е в Шенген догодина, обяви президентът от Брюксел
България ще е в Шенген догодина, обяви президентът от Брюксел Видео: NOVA

България ще е в Шенген догодина, обяви президентът от Брюксел

Редно е и втората политическа сила да получи допълнително време за преговори за съставяне на кабинет. Това обяви президентът Румен Радев, който е на срещата на върха на лидерите от ЕС в Брюксел, предаде NOVA.

"Всеки опит за съставяне на кабинет трябва да бъде насърчаван. Първата политическа сила получи допълнително време за тези усилия. Редно е и втората политическа сила да има някакво допълнително време за преговори", посочи държавният глава. И допълни: "Дано това допълнително време да се използва освен за съставяне на кабинет и за приемането на някои важни закони, а не за предизборна агитация".

В белгийската столица Радев коментира и темата "Шенген".

Най-важното е, че следващата година България ще влезе в Шенгенското пространство, работейки с Нидерландия и Австрия. С президента на Румъния ще повдигнем отново въпроса за Шенген, който за много хора звучи абстрактно, но той е важен за развитието на страната ни. Това е борба за нашето достойнство, защото България винаги е била неразделна част от културно-историческото развитие на Европа. Крайно време е да заемем полагащото ни се достойно и равноправно място в европейското семейство”, подчерта той.

По думите му на срещата на върха той ще поиска от лидерите ангажиране с ясни времеви срокове и много точни критерии за присъединяването ни към Шенген. „Искаме точен срок за приемането на България в Шенген и той да бъде необратим. Октомври е най-късната дата и цел, която си поставяме. Ще направим всичко възможно този срок да се ускори. Зависи много от това дали българският парламент ще приеме през януари два важни закона - антикорупционният закон и за отговорност на главния прокурор”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари