Деца със специални потребности посетиха Хидрометеорологичната станция в Русе

1

Деца със специални образователни потребности посетиха Хидрометеорологичната станция на ИАППД - Русе.

Мероприятието бе организирано от РЦПППО - Русе. Включиха се деца и техните ръководители от ДГ „Детелина“, СУЕЕ , ОУ „Тома Кърджиев“, СУ „Васил Левски“ и ОУ „Иван Вазов“, научи Dunavmost.com.

Гостите бяха посрещнати от главен инспектор инж. Радослав Евстатиев, който направи всичко възможно да заинтригува малките посетители, разказвайки им интересни факти и събития, свързани с историята и дейността на станцията, на достъпен за тях език.

Инж. Евстатиев запозна децата с Паметника на моряка и флотската казарма и те неусетно станаха свидетели на онези времена, за които са написани думите "От тук започна българското морячество". Разгледаха внимателно и къщичките с термометрите, които мерят температурата на въздуха с огромна точност, а служители на станцията отчитат градусите през 3 часа и записват информацията. Стана ясно, че къщичките винаги изглеждат по един и същ начин, разполагат се на една и съща височина и около тях винаги трябва да има трева. Всичко това е нужно, за да бъде актуално измерването на температурите. Обърнато бе внимание и на уредите, които мерят количеството на падналите дъждове - те също са разположени върху тревна площ.

Накрая посещението завърши с раздаване на подаръци и почерпка за всички присъстващи, които обещаха да посетят Хидрометеорологичната станция отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари