Откриха кабинет по теория на спортната тренировка в Русе

4
Кабинетът се намира в Центъра за подкрепа на личностното развитие "Ученическа спортна школа - Русе"
Кабинетът се намира в Центъра за подкрепа на личностното развитие "Ученическа спортна школа - Русе" Снимка: Община Русе

Кабинетът се намира в Центъра за подкрепа на личностното развитие "Ученическа спортна школа - Русе"

В Центъра за подкрепа на личностното развитие „Ученическа спортна школа - Русе“ (ЦПЛР УСШ - Русе) днес беше открит кабинет по теория и методика на спортната тренировка. Той е създаден благодарение на спечелен проект по Националната програма „Подкрепа за личностното развитие на децата и учениците“, финансиран от Министерството на образованието и спорта.

Основната цел е да се предостави на учениците и учителите съвременен кабинет, посредством който да се стимулира личностното развитие на децата и да се подобрят възможностите за визуално възприятие на техническите елементи и усъвършенстване на теоретичната подготовка“, каза при откриването му директорът на УСШ в Русе Мая Петрова. Тя допълни, че по този начин у подрастващите се провокира допълнителен интерес към разнообразието от спортни занимания.

В кабинета ще може да се прожектира дигитално съдържание на различните технически елементи, които младите спортисти изпълняват по време на тренировките си, ще може да им се направи анализ, за да може още по-добре да вникват в същността на изпълнението на различните елементи.

На откриването присъства зам.-кметът по спорт и младежки дейности на Община Русе Борислав Рачев, който отчете значимостта на кабинета. Той подчерта, че е от съществено значение общината и спортните клубове да си взаимодействат по възможно най-добрия начин, за да има детско-юношеският спорт стабилна основа и да се развива пълноценно.

Официални гости на събитието бяха началникът на РУО Русе д-р Росица Георгиева, председателят на комисията по младежта и спорта към Общински съвет Русе Пламен Рашев, областният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, директорът на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, председателят на Общинския съвет на Българския червен кръст в Русе Алисе Муртезова и председателят на Управителния съвет на ТСК - Русе проф. д-р Кирил Панайотов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари