БДЖ ще вози безплатно украински бежанци

0
Одобрени са средства в размер на 5 милиона лева
Одобрени са средства в размер на 5 милиона лева Снимка: Dunavmost

С решение на Министерския съвет са одобрени средства на стойност 5 000 000 лв

Правителството възложи на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД да извършва обществена превозна услуга - безплатен превоз на украински граждани под временна закрила, след първоначалната фаза на приемане и настаняване, предаде Фокус. Транспортната услуга ще се осъществява с железопътен и автобусен транспорт на територията на Република България до определените населени места на отсядане.

С решение на Министерския съвет са одобрени средства на стойност 5 000 000 лв. от бюджета на Оперативна програмаТранспорт и транспортна инфраструктура“ за създаването на специална приоритетна ос в рамките на програмата. Средствата ще се използват за разходи по разселване и вътрешен транспорт на лицата под временна закрила, след първоначалната фаза на приемане и настаняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Кундуктуркъ
    Днес брандираха първият високоскоростен (397 км/ч) локомотив в Булгариа със синьо бяла боя и надпис ЕГГОНТ. Ще лети по трасето от Секс-агента Приста до Буда Хаус. Машинист ще е г-н Сърбеф.
  • 5
    2
    М-р Събев
    Кога България ще почне да отделя средства за собствения си народ? Няма пък!
  • 7
    1
    Владиту
    Кога България ще почне да отделя средства за собствения си народ, да се возим и ние без пари, никой незнай докога ще продължи войната, докога ще я караме така, Кирил Матков и Асен Гъзилев са едни долни гъзоблизци, измекяри и помияри.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари