Вдигат заплатите на работещите в „Български пощи“

1
Споразумението със синдикатите включва и увеличаване на стойността на ваучерите от 60 на 100 лева
Споразумението със синдикатите включва и увеличаване на стойността на ваучерите от 60 на 100 лева Снимка: БГНЕС / Архив

Споразумението със синдикатите включва и увеличаване на стойността на ваучерите от 60 на 100 лева

Български пощи” ЕАД и синдикатите подписаха споразумение за увеличение на основните работни заплати и месечните социални плащания на работещите в пощите.

Освен увеличение на основните работни заплати, споразумението обхваща и увеличение на ваучерите, както и програма от комплексни мерки за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на търговското дружество, предава DarikNews.bg.

Вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев каза, че споразумението е плод на общи усилия.

“Това е една добра първа стъпка, защото подписаният днес документ ще доведе до снишаване на повишеното обществено напрежение,” каза той и изрази надежда, че споразумението ще допринесе за увеличение на мотивацията на работещите в тази сфера. Алексиев уточни, че предстои 19% увеличение на заплатите на служителите на “Български пощи”, както и увеличаване на стойността на ваучерите от 60 на 100 лева.

Той коментира, че за него е необяснимо защо базата данни на “Български пощи” не е преместена на онлайн облак преди, за да може данните да бъдат запазени при хакерска атака например, но увери, че тази задача вече е изпълнена. По думите му ако тази задача беше извършена преди нямаше да бъдат загубени близо 17 милиона лева вследствие хакерската атака.

Вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията напомни, че е поставил като приоритет подобряването на условията на труд както в “Български пощи”, така и в БДЖ. “Работи се в тази посока”, подчерта той.

Председателя на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че е щастлив от подписаното споразумение. Той обаче обърна внимание, че има нелоялни практики на частните мобилни оператори в сферата на транспорта и съобщенията, и апелира институциите да обърнат внимание на този проблем. “От една война никой не е спечелил. Не мога да не изразя задоволството си от това, че решихме проблема по този начин”, отбеляза Димитър Манолов, председател на КТ “Подкрепа”.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Филип Алексиев обясни, че средна заплата преди увеличенията е около 1400 лева и сега предстои работещите в сектора да получат увеличение на два пъти - сега и по-късно през лятото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    пощьо
    Луда жабо, 2 коли имам + кредит, още ли завиждаш. :>))
  • 3
    1
    Луди, луди жаби ...
    Праг: 710 лв. х 19% = 134,90 лв. + 710,00 лв. = 844,90 лв. месечната заплата с увеличението от 19% - бре, няма що, пощаджиите забогатяха, че чак да им завидим ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари