Красимир Папукчийски: БДЖ е в окаяно състояние!

0
От началото на тази година са отменени 5700 бързи и пътнически влакове, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията
От началото на тази година са отменени 5700 бързи и пътнически влакове, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Снимка: БГНЕС

От началото на тази година са отменени 5700 бързи и пътнически влакове, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията

БДЖ е в окаяно състояние. Разпоредил съм на Управителния съвет и на генералния директор на БДЖ да се предприемат незабавни мерки за ремонтиране на локомотиви и вагони, които не могат да покрият 100% графика и да доведем услугата в този вид, в който трябва да я предоставим на гражданите.

Това заяви на брифинг заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, предаде репортер на БГНЕС.

Папукчийски съобщи, че изпълнението на графика от началото на годината до момента показва изключително тревожни състояния и съответно на извършване на услугата по договора с държавата за превоз на пътници. По думите му от началото на 2022 г. са отменени 5700 бързи и пътнически влакове, или това са повече от 12 дни, в които в България не са се движили влакове. „Ежедневно генерираме по 1 000 – 1 800 минути закъснение дневно при изпълнение на този график“, каза той.

Условията вътре в самите състави са изключително неподдържани и с изключително лоша хигиена, допълни Папукчийски и отбеляза, че е разпоредил на УС и на генералния директор на БДЖ да предприемат незабавни мерки в тази връзка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Гошо куче лошо
    Да го видя не го вярвам!
  • 2
    1
    русенец
    Че то кое не е в окаяно състояние в Булгаристан? Всичко е оглозгано и е на доизживяване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари