Автобус с 27 българи тръгна от граничния пункт "Исакча"

0
Това е станало днес следобед
Това е станало днес следобед Снимка: Ася Пенчева, БНР

Автобус с 27 български граждани е тръгнал от граничния пункт „Исакча“ днес следобед, съобщи за БНР посланикът на България в Румъния Радко Влайков.

Днес посланикът се намира там и описа ситуацията на граничния пункт:

И на този ГКПП се чака в момента, имаме информация за кола, която чака 36 часа…Проблемът е в това, че те не могат да отидат на друго КПП, защото нямат бензин. Много трудно е зареждането. Другият проблем е, че колите са успели по някакъв начин с бензина, който имат да стигнат до тези КПП-та от украинска страна, това важи и горе на границата, на север, тези хора, повечето от тях са с деца. Времето е много студено и те палят колите, за да могат тези деца да се чувстват малко по-добре на топло, бензинът започва да им свършва“.

Посланик Райков съобщи за добрата организация на пункта в помощ на бежанците, включително за четирима българи - доброволци от Варна и София, които със собствен транспорт са стигнали до Исакча, за да помогнат с прекарването на бежанци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари