Илиян Василев: Няма адекватна реакция от държавната администрация към бежанците

1
Повече от 90 процента от бежанците у нас са посрещнати, приютени, от частни и корпоративни структури, не от държавата
Повече от 90 процента от бежанците у нас са посрещнати, приютени, от частни и корпоративни структури, не от държавата Снимка: БГНЕС / Архив

Едно от най-отвратителните странични последствия на путинофилията в държавната администрация е отсъствието на адекватна държавна реакция на бежанската криза

 В страната са влезли над 80 хиляди души бежанци от войната и то за десет дни, докато в пика на сирийските бежанци бяха 20 хиляди и нищо .... Това не е централна тема.

Е ти идват ли, идват. Нито правителството да посвети специално заседание за координация на работата на всички служби, нито президент да се загрижи. Нищо. Няма такъв проблем.

С голям зор направиха регистрацията, но реакция и мобилизация на държавно равнище нито на централно, да не говорим за местно равнище няма?!

И като направят регистрацията какво. Къде е решението на МЗ за право на оказване на медицинска помощ? Къде е решението за отпускане на бежански помощи? Къде е Министерството на образованието защото децата да учат, учебници /като в Чехия/, да ходят на детска градина? Къде са възможностите за работа?

Само пиарене за намерения, орел в небето, за 40 лева, за компенсации, за центрове и т.н. Добре че НПО сектора не спи и доброволците работят нон стоп.

Повече от 90 процента от бежанците у нас са посрещнати, приютени, от частни и корпоративни структури, не от държавата.

Сега ще чакат парите от ЕС, а пари трябват веднага.

Едно правителство се познава по начина по който реагира на кризи. И по този признак оценката е под 3.

То е въпрос на приоритети, на морал ако щете? Това не се учи по престижните университети.

Кой ден сме от началото на войната? До кога да чакаме резултати?

Помощ на Украйна не давате, поне за бежанците малко нещо се погрижете.

Преди сегашните власт критикувам Борисов, Пеевски и ГЕРБ. И нямам никакво притеснение и ще критикувам и това правителство. Още като дойдоха им казах, че много се лъжат ако си мислят, че някой като мен ще им позволи да се радват на властта, без да я ползват за подобряване на положението.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мунчо
    Ами от тулупи като нашия Ънътоли какво да очакваш.
  • 1
    2
    ххх
    Защото е прав, администрацията бездейства.
  • 2
    1
    Йки
    Защо постоянно цитират този русофоб?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари